Mentés

Ezért bánjunk óvatosan a sószóróval!

808
HOZZÁSZÓLÁS:

A „“, mint fogalom, gyakorlatilag egy kémiai vegyületet jelöl, amit egy sav bázishoz való kapcsolódásából kapunk meg.

Nem mindegy, milyen só

Az átlagembert mindazonáltal kifejezetten a konyhasót érti alatta. „Természetes” előfordulása a finomítatlan só, melyet a tengervíz elpárologtatásának eredményeképpen kapunk meg.

Értékes táplálékkiegészítő, mert a nátrium-kloridon kívül sok egyéb kémiai elemet is tartalmaz szerény, de akkora mennyiségben, amennyi szükséges a szervezet anyagcseréjéhez, azaz az összes olyan folyamathoz és reakcióhoz, amely hozzájárul „az élő gépezet” sokrétű feladatainak ellátásához.

Ne vigyük túlzásba!

Mentés

A finomítás során veszít értékéből, és mint annyi másra, a sóra is igaz, hogy mértéktelen fogyasztása kárt tesz a szív- és érrendszerben, valamint a keringésben.

Kárt szenved az étel íze és élvezete is: a sok só „megöli” és uralja a fogások ízét, és azonkívül, hogy önmagában nagyon meghatározó az íze, tudtunkon kívül a füstöltáru, konzerváru, sajtok, italok és félkész termékek stb. adalékanyagaként is fogyasztjuk.

A természetben sokfajta só fordul elő. Sok olyan, amely kisebb vagy nagyobb mértékben az emberi szervezetbe kerülve sajátos biológiai szerepet játszik, és sok olyan, amely hozzájárul ahhoz, hogy az élelmiszereknek, főleg a növényi eredetűeknek, különböző ízt adjon, az enyhétől az erősig, az édestől a keserűig, a kifinomulttól a rusztikusig.

Élvezzük a természetes ízek harmóniáját!
egeszseges-ebed-fozes-hazaspar-konyha

Aki nagy mennyiségben fogyaszt növényi eredetű termékeket, főleg nyersen, lehetővé teszi az ízlelőbimbók számára, hogy azok megtanulják felismerni és értékelni ezeket a kifinomult árnyalatokat és, hogy olyan tapasztalatokhoz és élvezetekhez jussanak, melyek ahhoz hasonlatosak, amikor a gyakorlott orr megkülönbözteti a virágok illatát.

Ha az ízt a nátrium-klorid szolgájává tesszük azzal, hogy bőven teszünk belőle az ennivalóba és előnyben részesítjük a sóban gazdag félkész termékeket, súlyosan megterheljük vele a szervezetünket, mert megfosztjuk az egészséghez szükséges és így értékes forrásoktól, ezenkívül pedig folyamatosan elszegényítjük ízérzékelésünket.

808
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
1
  1. Mohácsi Katalin szerint:

    Egyszerűen rossz szokás a túlzott sózás, melyre mi tanítjuk gyerekeinket. Gondoljunk csak arra, hogy a terített asztalra is automaikusan kitesszük a bors és a sószórót. A só elnyomja az ételek valódi ízét, emellett a félkész ételekben alapvetően van. Fokozatosan csökkentettem a sóhasználatot, így a család is könnyebben szokott hozzá.

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

Mentés

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

568

Kapcsolódók |

Hasonló cikkek, témák
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát? [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]

 

Mentés